IZGARA ANTRİKOT
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 1 kişilik;
Ingredients
- Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli - Yarım su bardağı
- Antrikot - 1 adet
- Biberiye - 1 dal taze
- Taze Kekik - 3 dal
- Hardal sos için
- Taneli Hardal - 2 çorba kaşığı
- Elma Sirkesi - 1 çorba kaşığı
- Bal - 2 çorba kaşığı
- Tuz
Instructions
Antrikotu Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli, kekik ve biberiye ile harmanlayıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Yapışmaz tavada iki yüzünü de pişirin. Sos malzemelerinin hepsini bir kapta karıştırın bir sos elde edin ve antrikot ile servis edin.
Şefin önerisi: Eti beklettiğiniz yağa dilerseniz biberiye ve kekik yerine Arnavut biberi, pul biber veya Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli ile uyum sağlayacağını düşündüğünüz başka baharatlar ekleyebilir; kendi marinasyon tarifinizi yaratabilirsiniz. Bu tarifi patates kızartması ile de servis edebilirsiniz.