IZGARA SOMON İLE KÖY ERİŞTESİ
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 1 kişilik;
Ingredients
- Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli - 2 çorba kaşığı
- Somon (160 g) - 1 dilim
- Köy Eriştesi - Yarım su bardağı
- Ceviz - 5 adet
- Lor Peyniri - 1 çorba kaşığı
- Nane - 3 dal
- Kırmızı Soğan (20 g) - ¼
- Tuz
Instructions
Somonu Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenliye bulayıp yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekleterek terbiye edin.
Erişteleri kaynar suda haşlayın, süzün. Bir tavada iri iri parçaladığınız cevizleri Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli ile renk alana kadar kavurun. Haşladığınız erişteyi cevizli tavaya ilave edin, tuz ile lezzetlendirin.
Somonu ayrı bir yanmaz bir tavada dilediğiniz pişme derecesine ulaşana kadar pişirin, dilediğiniz miktarda tuzlayın. Tabağa aldığınız eriştelerin üzerine pişirdiğiniz somonu, lor peynirini ve ince doğradığınız nane ile küçük doğradığınız kırmızı soğanı serpiştirip servis edin.
Şefin önerisi: Somonu dilerseniz önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında da pişirebilirsiniz.