BARBUNYA PİLAKİ
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 4/6 kişilik;
Ingredients
- Salat Domates, Sarımsak ve Fesleğenli - Çeyrek su bardağı
- Donuk Barbunya - 4 su bardağı
- Tatlı Biber Salçası - 2 çorba kaşığı
- Şeker - 1 çorba kaşığı
- Sarımsak - 2 diş
- Nar Ekşisi - 1 çorba kaşığı
- Limon Suyu - 2 çorba kaşığı
- Kapya Biber - 1 adet
- Havuç - Yarım
- Domates Suyu - 2 su bardağı
- Toz Tarçın - 1 tutam
- Acı Toz Kırmızı Biber - 1 tutam
- Maydanoz - 3 dal
- Tuz
Instructions
Havuç ve sarımsağı dilimleyin; Domates, Sarımsak ve Fesleğenlide soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Kapya biberi küp küp kesin, tencereye ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salça ve şekeri ekleyin, karıştırarak pişirmeye devam edin. En son toz acı kırmızı biber, tarçın, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu ilave edin. 2-3 dakika daha pişirin. Barbunyayı ve domates suyunu ilave edip, tuzunu kontrol edin. Tencerenin kapağını kapatın. İstediğiniz kıvamda olana kadar kısık ateşte pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.
Şefin önerisi: Dilerseniz donuk barbunya yerine mevsimine göre taze veya kuru barbunya da kullanabilirsiniz. Bu durumda barbunyayı önceden haşlamanız gerekecektir.