BALKABAĞI ÇORBASI
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 4/6 kişilik;
Ingredients
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - 3 çorba kaşığı
- Balkabağı - 1 kg
- Tavuk Suyu - 4 su bardağı
- Arpacık Soğan - 2 adet
- Taze Kekik - 4 dal
- Toz Tarçın - 1 tutam
- Muskat - Yarım çay kaşığı
- Toz Acı Biber - 1 tutam
- Karabiber
- Tuz
Instructions
Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domateslide ufak doğradığınız arpacık soğanları renk vermeden pişirin. Balkabaklarını küp küp doğrayıp soğana ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Tavuk suyu, dilediğiniz miktarda tuz ve taze kekiği ilave edin. Balkabakları yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin. Ocaktan alın, kalan bütün baharatları ekledikten sonra karışımı el blender’ı ile çekin. Çorbayı tabaklara alıp dilerseniz üzerini taze kekik ile süsleyerek; Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli gezdirerek servis edin.
Şefin önerisi: Bu tarifte dilerseniz muskat yerine 1 çay kaşığı toz kimyon da kullanabilirsiniz.