BOL MALZEMELİ OMLET
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 2/3 kişilik;
Ingredients
- Salat Sarımsak ve Fesleğenli - 1 çorba kaşığı
- Yumurta - 5 adet
- Yaprak Ispanak - 3 adet
- Çeri Domates - 5 adet
- Mantar - 3 adet
- Çarliston Biber - 1 adet
- Kaşar Peyniri - yarım su bardağı
- Karabiber
- Tuz
Instructions
Yumurtaları bir kaba kırın; tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Ispanakları gelişi güzel, çeri domatesleri ortadan ikiye, biberleri halka halka ve mantarları da ince ince dilimleyin. Sırasıyla biber, mantar, çeri domates ve ıspanakları tavaya ekleyerek Salat Sarımsak ve Fesleğenlide kavurun. Daha sonra üzerine çırpılmış yumurtayı ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek pişirin. Hemen servis edin.
Şefin önerisi: Ispanak yerine dereotu, maydanoz, taze nane kullanabilirsiniz. Dilerseniz taze soğan ekleyebilirsiniz. Yumurtaları çırpmadan göz göz de bırakabilirsiniz.