FIRINDA SEBZELİ ET YEMEĞİ
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 2/3 kişilik;
Ingredients
- Salat Sarımsak ve Fesleğenli - 1 çorba kaşığı
- Kabak - yarım
- Havuç - yarım
- Patlıcan - yarım
- Patates - yarım
- Kuşbaşı Et - 200 gram
- Kaşar Peyniri - 1 su bardağı
- Salat Sarımsak - 1 çorba kaşığı
- Domates - 1 adet
- Un - 2 tutam
- Tuz
Instructions
Tüm sebzeleri küp küp doğrayın ve patlıcan haricindekileri kaynar suda haşlayıp süzün. Etleri Salat Sarımsak ve Fesleğenlide soteleyin, 2 tutam kadar un serpin ve bütün sebzeleri de ilave edin. Fırın kabına sebzeli etli harcı gelişigüzel yerleştirin. Arada bir kat rendelenmiş kaşar peynirinden serin. En son üzerine de kaşar peyniri serpip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kaşar eriyip renk alana kadar pişirin. Servis etmeden önce üzerine Salat Sarımsak ve Fesleğenli gezdirin.
Şefin önerisi: Bu tarifi kaşar peynir yerine beşamel sos kullanarak da yapabilirsiniz. Dilerseniz üzerine yine de kaşar peynir serpebilirsiniz.