FIRINDA TAVUK BAGET
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 2/3 kişilik;
Ingredients
- Tavuk Baget - 7 adet
- Fırında Pişirme Poşeti - 1 adet
- Baharat karışımı için
- Salat Sarımsak ve Fesleğenli - 2 çorba kaşığı
- Acı Toz Biber - 1 çorba kaşığı
- Zerdeçal - 1 tutam
- Karabiber - 1 tutam
- Limon Suyu - 1 çorba kaşığı
- Portakal Suyu - 1 çorba kaşığı
- Tuz - 1 tutam
- Şeker - Yarım çorba kaşığı
- Susam - 1 çorba kaşığı
Instructions
Baharat karışımı listesindeki malzemelerin tamamını karıştırın ve bagetlerin tüm yüzeylerine sürün. Fırın poşetine butları yerleştirin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika, tavuklar tamamen kızarıp renk alana kadar pişirin.
Şefin önerisi: Bu tarifi dilerseniz baget yerine 14 adet tavuk kanadı ile de hazırlayabilirsiniz, fırınınızın performansına göre 30-35 dakika, tavuk kanatları tamamen kızarıp renk alana kadar pişirebilirsiniz.