HUMUS
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 4 kişilik;
Ingredients
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - 1 kahve fincanı
- Tahin - 4 çorba kaşığı
- Haşlanmış Nohut - 1 su bardağı
- Limon Suyu - 3 çorba kaşığı
- Diş Sarımsak - 2 diş
- Kimyon - 1 tutam
- Tuz
- Süslemek için
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - 1 çorba kaşığı
- Maydanoz - 3-4 dal
- Kavrulmuş Çam Fıstığı - 1 tatlı kaşığı
Instructions
Nohutları haşlayıp süzün, haşlama suyunu dökmeyin. Mutfak robotuna nohutları, 1 kahve fincanı nohutun haşlama suyunu, kimyonu ve kabuğunu çıkarttığınız sarımsakları ekleyin. Robotu bir süre çalıştırın. Ardından Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli ve limon suyunu ekleyip tekrar çalıştırın. Tahini de ilave ederek karıştırın. Kıvamı tutan humusa dilediğiniz miktarda tuz ilave edip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli gezdirin; domates, maydanoz ve çam fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Şefin önerisi: Eğer humusun yoğunluğunu çok katı bulursanız azar azar nohutun haşlama suyundan veya sıcak su ilave ederek kıvamını inceltebilirsiniz.