KABAK MÜCVER
Ingredients
- Salat Sarımsaklı - 1 çorba kaşığı
- Kabak - 5 adet
- Dereotu - 3-4 dal
- Taze Soğan - 5 adet
- Ezine Peyniri - Yarım kalıp (500 g)
- Yumurta - 3 adet
- Un - 1 su bardağı
- Yoğurt - ½ su bardağı
- Toz Zerdeçal - 1 tutam
- Salat - 500 ml
- Tuz
- Karabiber
Instructions
Kabakları kabuklarını soymadan rendenin kalın kısmıyla rendeleyin, suyunu sıkın. Bütün suyunu aldığınızdan emin olun ve karıştırma için uygun bir kaba alın. Taze soğan ve dereotunu ince ince doğrayın, beyaz peyniri rendeleyin ve hepsini kabak rendesi ile karıştırın. Yumurtaları da karışımın içine kırın, Salat Sarımsaklı da ilave ederek karıştırın. Unu karışımın kıvamına göre yavaş yavaş ilave edin. Tutucu bir yoğunluğu olması gereken mücver harcının rahatlıkla kaşıktan kızgın yağa akabilmesi gerekmektedir. Önceden kızdırdığınız Salat Rafine Ayçiçek Yağında, bir çorba kaşığı yardımı ile döktüğünüz mücver harçlarını arkalı önlü kızartın. Yoğurt ve zerdeçalı karıştırın, mücverler ile servis edin.
Şefin önerisi: Pişirdiğiniz gün sıcak tüketebileceğiniz gibi kalan mücverleri buzdolabında saklayabilir ver ertesi gün soğuk olarak da servis edebilirsiniz.