KIZARMIŞ TAVUK KANATLARI
Ingredients
- Salat Sarımsak ve Fesleğenli - 1 su bardağı
- Salat Rafine Ayçiçek Yağı - 500ml
- Çift Kemikli Kısımlı Tavuk Kanadı - 11 adet
- Mısır Gevreği - 1 su bardağı
- Un - 2/3 su bardağı
- Yumurta - 4 adet
- Tuz
- Ev yapımı mayonez için
- Salat Sarımsak ve Fesleğenli - ¾ su bardağı
- Yumurta Sarısı - 1 adet
- Hardal - 1 çorba kaşığı
- Limon Suyu - 1 çorba kaşığı
- Tuz
- Karabiber
Instructions
Ev yapımı mayonez için; yumurta sarısı, hardal, bir tutam tuz ve limon suyunu karıştırın. Karışımı çırparak Salat Sarımsak ve Fesleğenliyi yavaş yavaş ekleyin. Mayonez kıvamına gelene kadar bu işleme devam edin, arzunuza göre biraz daha tuz ve karabiberini ekleyin. Kenara alın.
Tavuk kanatlarını yatay olarak bıçakla çizip bir kaba alın, Salat Sarımsak ve Fesleğenlinin içerisinde buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra hafif tuzladığınız kanatları sırasıyla un, yumurta ve kırdığınız mısır gevreği parçalarına bulayın. Salat rafine ayçiçek yağında yaklaşık 13 dakika, ya da altın rengi olana kadar pişirin, hazırladığınız mayonez ile servis edin.
Şefin önerisi: Daha çıtır bir katman isterseniz; kızartmadan önceki un, yumurta ve mısır gevreğine bulama işlemini tekrarlayabilirsiniz.