MANTI
Nutrition facts (per portion) :
Serving Size: 4 kişilik;
Ingredients
- Hamuru için
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - 1 çorba kaşığı
- Un - 2 su bardağı
- Su - 1 su bardağı
- Tuz - 1 tatlı kaşığı
- Hamurun hazırlanışı:
- Tüm malzemeyi karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edin. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin ve istenilen incelikte açın.
- Mantının iç malzemesi
- Yağsız Dana Kıyma (Tranç) - 2/3 su bardağı
- Kuru Soğan - 1 adet
- Maydanoz - 3 dal
- Pul Biber - 1 çay kaşığı
- Tuz - 2 çay kaşığı
- Karabiber - Yarım çay kaşığı
- Sosu için
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - 4 çorba kaşığı
- Yoğurt - 1 su bardağı
- Sarımsak - 1-2 diş
- Tuz
Instructions
Mantı iç malzemesi için soğan ve maydanozu ince ince doğrayın, tüm malzemeyi harmanlayıp bir harç hazırlayın. İstediğiniz kalınlıkta açtığınız hamurdan parçalar kesip, dilediğiniz şekilde doldurup kapatın. Kaynayan suda hazırladığınız mantıları haşlayın, süzün ve tabaklara alın. Sarımsakları tuz ile havanda ezin ve yogurt ile karıştırın. Haşlanan mantıların üzerine dilediğiniz miktarda sarımsaklı yoğurt ve Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesliden 1 er çorba kaşığı gezdirerek servis edin.
Şefin önerisi: Hazır mantı pişirdiğinizde de, Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli kullandığınız sos ile servis edebilirsiniz.