SEBZE TAVA
Ingredients
- Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli - Yarım su bardağı
- brokoli - 4-5 parça
- Havuç - Yarım
- Karnabahar - 4-5 parça
- Taze Zencefil - 1 fındık büyüklüğünde
- Limon Suyu - 1 adet
- Domates - 1 adet
- Arpacık Soğan - 1 adet
- Yoğurt - 1 su bardağı
- Sarımsak - 1 diş
Instructions
Limon suyunu, rendelediğiniz zencefili ve Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesliyi karıştırıp bir sos elde edin. Brokoli ve karnabaharı küçük çiçekler şeklinde ayırın. Havuçları kibrit çöpü şeklinde doğrayın ve hepsini ayrı ayrı, kaynar suda diriliklerini kaybettirmeden haşlayın, kenara alın Hazırladığınız sosu yapışmaz tavada ısıtın ve tüm sebzeleri bu sosda pişirin ve kenara alın. Aynı tavada küçük doğradığınız arpacık soğanları pişirin ve kabuğunu soyduğunuz küp domatesleri ilave edin. Domatesler yumuşayınca kenara alın.
Sarımsağı az tuz ile havanda ezin ve yoğurt ile karıştırın. Servis tabağına önce sebzeleri alıp üzerine domates sosunu ve hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirerek servis edebilirsiniz.
Şefin önerisi: Dilerseniz yoğurdun üzerinede Salat Acı Kırmızı Biber, Fesleğen ve Domatesli Rafine Ayçiçek Yağı gezdirip servis edebilirsiniz.