SALAT<br>TARİHÇE

SALAT
TARİHÇE

1966 yılından beri Türkiye’de ayçiçek yağı Salat olarak anılıyor.

1930

'lu yılların ortalarında, İstanbul Balat’ta kurulan ‘Berrak Yağ Fabrikaları’nda ilk üretimi yapıldı.

SALAT<br>TARİHÇE SALAT<br>TARİHÇE

1946

II.Dünya savaşı sonrasında 1946 yılında İstanbul Balat’ta yeni fabrikasına geçti.

1946 1946

1946-1966

Salat, 1946- 1966 yılları arasında İstanbul bölgesinde satışa sunulmaya devam etmiştir.

1946-1966 1946-1966

1966

yılında marka el değiştirerek, kalite ve lezzet yolculuğuna devam etti.

1966 1966

1969

yılında Tekirdağ’da kurulan, Trakya Yağ Sanayi A.Ş. fabrikasında Salat üretimine devam etmiştir.

1969 1969

1970-1980

Bu tarihten itibaren Salat tüm Türkiye’de ayçiçek yağına adını veren bir marka haline gelmiş ve 1970 ile 1980'li yıllarda %40 pazar payı ile Türkiye pazarının lider markası konumuna ulaşmış ve Türkiye’de ayçiçek yağı Salat olarak bilinir hale gelmiştir.

1970-1980 1970-1980

1990

90'lı yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bunu takip eden bir grev neticesinde, Trakya fabrikasındaki Salat yağ üretimi 2013 yılına kadar durmak zorunda kaldı.

1990 1990

2013

Bunge Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş; Nisan 2013 tarihinde ayçiçek yağına adını veren Salat markasını satın alarak, tekrar tüketicilerin özledikleri lezzetlere kavuşmaları için son teknoloji ile üretim yapan modern bitkisel yağ üretim tesisimizde; ayçiçek, mısır ve kanola yağı ürün gruplarını Salat markası ile üretmeye devam etmektedir.

2013 2013

2016

Salat, yepyeni iki ürünle Türk mutfağında harikalar yaratmak için yerini aldı: Salat Tek Sıkım ve Salat Yeni Lezzet Serisi… Yemeklerinde eski doğal tatları özleyenler Tek Sıkım’a; yeni ve pratik tatlara heyecan duyanlar Yeni Lezzet Serisi’ne hayran oldu.

2016 2016
Kollektif Dijital Ajans