'lu yılların ortalarında, İstanbul Balat’ta kurulan ‘Berrak Yağ Fabrikaları’nda ilk üretimi yapıldı.
II.Dünya savaşı sonrasında 1946 yılında İstanbul Balat’ta yeni fabrikasına geçti.
Salat, 1946- 1966 yılları arasında İstanbul bölgesinde satışa sunulmaya devam etmiştir.
yılında marka el değiştirerek, kalite ve lezzet yolculuğuna devam etti.
yılında Tekirdağ’da kurulan, Trakya Yağ Sanayi A.Ş. fabrikasında Salat üretimine devam etmiştir.
Bu tarihten itibaren Salat tüm Türkiye’de ayçiçek yağına adını veren bir marka haline gelmiş ve 1970 ile 1980'li yıllarda %40 pazar payı ile Türkiye pazarının lider markası konumuna ulaşmış ve Türkiye’de ayçiçek yağı Salat olarak bilinir hale gelmiştir.
90'lı yıllarda Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz ve bunu takip eden bir grev neticesinde, Trakya fabrikasındaki Salat yağ üretimi 2013 yılına kadar durmak zorunda kaldı.
Bunge Gıda Sanayii ve Ticaret A.Ş; Nisan 2013 tarihinde ayçiçek yağına adını veren Salat markasını satın alarak, tekrar tüketicilerin özledikleri lezzetlere kavuşmaları için son teknoloji ile üretim yapan modern bitkisel yağ üretim tesisimizde; ayçiçek, mısır ve kanola yağı ürün gruplarını Salat markası ile üretmeye devam etmektedir.
Salat, yepyeni iki ürünle Türk mutfağında harikalar yaratmak için yerini aldı: Salat Tek Sıkım ve Salat Yeni Lezzet Serisi… Yemeklerinde eski doğal tatları özleyenler Tek Sıkım’a; yeni ve pratik tatlara heyecan duyanlar Yeni Lezzet Serisi’ne hayran oldu.